Μαθήματα ζωής, από τον Jim Morrison | Μαρία Νάστου

 

Ο γνωστός, σε όλους μας, ιδρυτής του συγκροτήματος των Doors, Jim Morrison, γεννήθηκε στις 8/12/1943 και πέρασε για πάντα στην αιωνιότητα, στις 3/7/1971.
Ανήκε και αυτός σε εκείνη,την πολύ ιδιαίτερη κατηγορία καλλιτεχνών, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή σε ηλικία, μόλις 27 ετών. (Γνωστό και ως το club των 27).
Ο Morrison, όμως, δεν ήταν μόνο οι Doors, αλλά ούτε και ο μύθος που περιλαμβάνει την ζωή,αλλά και τον γεμάτο μυστήριο, θάνατό του.
Ο Morrison, υπήρξε ένας εξαιρετικά χαρισματικός, τραγουδοποιός, τραγουδιστής,ποιητής και συγγραφέας.
Αποτελεί ένα ειδικό κεφάλαιο, καλλιτέχνη και είναι σίγουρα αυτό που τον κάνει αγαπητό έως και σήμερα.
Επηρέασε το κοινό όχι μόνο ως μουσικός, αλλά και ως προσωπικότητα.
Ανήκω,λοιπόν κι εγώ στην κατηγορία εκείνων, των ανθρώπων, όπου η μουσική αποτελεί κομμάτι της ζωής τους. Είναι λοιπόν, κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενο να έχω επηρεαστεί από κάποιο μουσικό με τόσο ισχυρή προσωπικότητα, όπως ο Morrison.
Πήρα από εκείνον κάποια μαθήματα, ζωής. Τα εξής:
Μάθημα #1 Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από το να ζεις. Ναι, η ζωή είναι δύσκολη, αλλά η ομορφιά της ατέρμονη. Να μην θυσιάσεις, ποτέ τη ζωή σου, για κανένα!

Μάθημα #2 Το τέλος είναι πάντα κοντά!
Ναι! Ποτέ δεν ξέρουμε το τέλος,για αυτό και πρέπει να ζούμε έχοντας στο μυαλό μας πως πριν μας βρει το τέλος θα πρέπει να έχουμε κάνει ήδη ότι καλύτερο.

Μάθημα #3 Φίλος σου είναι μόνο ο άνθρωπος, ο οποίος σου δίνει την ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου. Κανένας άλλος, δεν μπορεί να λέγεται φίλος σου.

Μάθημα #4 People are strange! Τελικά είμαστε όλοι ξένοι,οι οποίοι έτυχε να συναντηθούμε κάπου και μετά χαθήκαμε.

Μάθημα #5 It may have been in pieces but I gave you the best of me. Δώσε ότι έχεις μέσα από την ψυχή σου,δώσε τον καλύτερο και πιο αληθινό εαυτό σου. Στο τέλος,θα ανταμοιφθείς.

Αυτά τα πέντε μαθήματα ζωής, μου χάρισε ο Jim. Αν δεν είχε βιαστεί να φύγει θα μας είχε χαρίσει και άλλα πολλά δώρα ζωής. Πίσω του άφησε όμως το σπουδαίο έργο του.

Λίγα λόγια για την ελληνική επιγραφή στον τάφο του Morrison:
Μετά από τον θάνατό του, ο πατέρας του ζήτησε από τον Έλληνα δάσκαλο του Morrison να σκεφτεί και να συμπεριλάβει σε μία φράση τη ζωή του Jim Morrison και εκείνος, σκέφτηκε:
«Κατά τον δαίμονα εαυτού».*

 

*Πράττω κατά τον δαίμονα εαυτού, ουσιαστικά σημαίνει πως «πράττω σύμφωνα με αυτό,που η συνείδηση μου θεωρεί σωστό», αδιαφορώντας ίσως για το τι θα πουν οι άλλοι και είναι μια στάση ζωής, που υιοθέτησαν και επιδοκίμασαν οι Στωικοί φιλόσοφοι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s