Το παγωτό της γιαγιάς | Μαρία Νάστου

(Το πιο εύκολο και γρήγορο παγωτό)

Αυτό το γλυκό, εκτός από πολύ εύκολο, είναι και το πιο νόστιμο παγωτό στον κόσμο,γιατί είναι συνταγή της γιαγιάς μου. Το έχω συνδέσει άμεσα, με τα παιδικά μου χρόνια.
Είναι πάντα μία γρήγορη και δροσερή επιλογή,που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, σε κάθε τραπέζι.

Ιδανική επιλογή σαν επιδόρπιο για το πασχαλινό τραπέζι, επειδή εκτός από γλυκό, είναι και αρκετά ελαφρύ. Θα το λατρέψετε, όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι.  Καθόλου χρονοβόρο και με ελάχιστα υλικά:

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

# 1+1/2  κουβερτούρα
# 1 γάλα  εβαπορέ
# 1 ζαχαρούχο γάλα
#  1 μόρφατ (στο μεταλλικό κουτί)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και το μόρφατ.
Τα «χτυπάμε» στο μίξερ για περίπου ένα τέταρτο, όχι σε πολύ υψηλή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα μας να πήξει.
Στη συνέχεια σε μία φόρμα κέικ, της επιλογής σας, ρίχνεται τη μισή ποσότητα του μείγματος και το βάζετε στην κατάψυξη, το υπόλοιπο μισό στο ψυγείο.
Στη συνέχεια σε μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα, κομμάτι – κομμάτι.
Όταν λιώσει όλη η ποσότητα την αφήνουμε για 2′ να κρυώσει και στην συνέχεια βγάζουμε από την κατάψυξη το μείγμα. Πάνω από το μείγμα μας ρίχνουμε σιγά – σιγά και μετά απλώνουμε την κουβερτούρα.
Αφού απλώσουμε όλη την ποσότητα της κουβερτούρας, βγάζουμε από το ψυγείο το υπόλοιπο μείγμα, το οποίο απλώνουμε πάνω από την κουβερτούρα. Έτσι έχουμε τρεις στρώσεις,στις άκρες το λευκό μείγμα και στη μέση σοκολάτα.
Στην συνέχεια το τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου πέντε ώρες, ώστε να παγώσει, εντελώς.(το θέλουμε εντελώς στερεό.)
Για ιδανικό σερβίρισμα το κόβουμε με μία σπάτουλα ή ένα μαχαίρι σε φέτες.
Για μία πιο εντυπωσιακή εμφάνιση ρίχνουμε λίγο κακάο στο πιάτο.

Voilà!!!!
Έτοιμο το γλυκό μας!!!
Καλή σας όρεξη!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s