Απρίλιος: Μήνας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό | Μαρία Νάστου

Την πρώτη Νοέμβρη 2007 καθιερώθηκε από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ η 2/4  ως παγκόσμια ημέρα αυτισμού και ο Απρίλης ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό. Η πρώτη παγκόσμια ημέρα αυτισμού ήταν στις 2/4/2008.

Στόχος αυτής της καθιέρωσης είναι να ενημερωθεί ο κόσμος γύρω από τον αυτισμό, αλλά και η ομαλή ένταξη στην κοινωνία των ατόμων με αυτισμό. Λέγοντας αυτισμό, εννοούμε μία διαταραχή, η οποία εμποδίζει το παιδί να κατανοήσει σωστά τα όσα βλέπει, ακούει, αλλά και αισθάνεται. Κάτι,το οποίο σημαίνει πως το παιδί έχει προβλήματα στην επικοινωνία (διαπροσωπικές σχέσεις,κοινωνική επαφή) και στη συμπεριφορά.
Ο βαθμός σοβαρότητας των συμπτωμάτων διαφέρει από παιδί,σε παιδί και συνήθως εμφανίζονται πριν το παιδί, φτάσει την ηλικία των τριών.

Από την δική μας πλευρά, αυτό που πρέπει να καταλάβουμε ως άνθρωποι και ως μέλη αυτής της κοινωνίας είναι πως δεν πρέπει να απομονώνουμε  κανέναν άνθρωπο, εξαιτίας της διαφορετικότητάς του.

Ο καθένας μας είναι μοναδικός και όμορφος με το δικό του τρόπο, είναι ξεχωριστός με ιδιαίτερες ικανότητες και προσωπικότητα. Επίσης θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους γονείς που παλεύουν με τον αυτισμό, για να δώσουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον, είστε υπέροχοι, συνεχίστε έτσι!!!Κυρίως, όμως να μην ντρέπεστε και να μην κλείνεστε στο δικό σας μικρό κόσμο.  Υπάρχουν λύσεις για όλα,όσο υπάρχει δύναμη,θέληση και πίστη!

Δεν είστε μόνοι!!!

Θέλω για το τέλος να πω πως πρέπει να μάθουμε να δίνουμε αγάπη και να σεβόμαστε τους γύρω μας,έτσι θα αλλάξει και η ζωή μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s