Ο δεκάλογος της επιτυχημένης σχέσης! | Μαρία Νάστου

Δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας για τις ανθρώπινες σχέσεις εκεί έξω, ειδικά για τις ερωτικές,υπάρχουν όμως «κανόνες» απλοί και καθημερινοί, τους οποίους αν τους ακολουθήσεις θα δεις πως οι σχέσεις δεν είναι και τόσο άλυτο μυστήριο τελικά.
Πάμε να τους ανακαλύψουμε μαζί:

Κανόνας #1: Σεβασμός, η αρχή των πάντων! Για να ξεκινήσει μία σχέση και για να συνεχίσει αρμονικά την πορεία της, πρώτη και κύρια προϋπόθεση είναι να σέβεται ο ένας σύντροφος τον άλλο, ανεξαρτήτως φύλου.
Μόνο αν υπάρχει σεβασμός και από τους δύο έχετε κάνει μία καλή αρχή για να προχωρήσετε.

Κανόνας #2: Τα ετερώνυμα δεν έλκονται,απωθούνται. Εντάξει το ξέρω, στο σχολείο, στη Φυσική μας έμαθαν τα ετερώνυμα έλκονται,στη ζωή όμως δύο απόλυτα αντίθετοι άνθρωποι δεν θα είναι και πολύ ευτυχισμένοι μαζί.
Στην αρχή μοιάζει συναρπαστικό,όμως κουράζει.(Και πες μου ποιος θα ήθελε μία σχέση γεμάτη γκρίνια και μιζέρια;)

Κανόνας #3: Θαυμασμός, ένα από τα απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας!
Δρα όπως το αλάτι στο φαγητό.
Ανανεώνει τη φλόγα της σχέσης κάθε μέρα.(Αλήθεια μπορείς να σκεφτείς τη ζωή σου με κάποιον άνθρωπο,που δεν θαυμάζεις;)

Κανόνας #4: Ποτέ μην κάνεις σχέση μόνο και μόνο επειδή νιώθεις μοναξιά.
Να είσαι σε μία σχέση μόνο όταν θέλεις πολύ τον άλλο και όχι λόγω πίεσης. Αλλιώς θα είσαι δυστυχισμένος και θα έχεις πληγώσει και κάποιον άλλο. (Σκέψου είναι όντως αυτό που θέλεις;)

Κανόνας #5: Να δίνεις απλόχερα όλα όσα περιμένεις από το σύντροφό σου και να μάθεις να αναγνωρίζεις την προσφορά του. Η αχαριστία, πάντα πληρώνεται.

Κανόνας #6: Διάλογος, πρέπει να μάθεις να συζητάς με τον άνθρωπό σου όλα όσα σε απασχολούν στη σχέση σας. Οι κρυφές και οι δεύτερες σκέψεις δυστυχώς αφήνουν κατάλοιπα στις σχέσεις, που τις καταστρέφουν.

Κανόνας #7: Αν αγαπάς να το λες, μην περιμένεις από τον άλλο να μαντέψει πως νιώθεις. Πρέπει να δείχνεις εσύ ο ίδιος τα συναισθήματά σου. Σε καμία σχέση δεν ταιριάζουν οι αμφιβολίες και σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει η αγωνία.

Κανόνας #8: Να μην θεωρείς το σύντροφό σου δεδομένο, να τον διεκδικείς κάθε μέρα όπως και στην αρχή και να μην αφήσετε τη συνήθεια να σας βουλιάξει. Πρέπει να παλεύεις για να κερδίζεις όσα σου αξίζουν,διότι στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται.

Κανόνας #9: Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να γίνει αντικείμενο χρήσης κανενός. Αν κάποιος σε αγαπά θα το καταλάβεις, όταν όμως σε χρησιμοποιεί μάθε να αποχωρείς, η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάς έτσι.

Κανόνας #10: Μάθε να αποδέχεσαι την διαφορετικότητα των άλλων. Κάθε άνθρωπος εκεί έξω είναι μοναδικός με τα δικά του προτερήματα και ελαττώματα. Δεν μπορείς να αλλάξεις κανέναν! Μπορείς όμως να τον αγαπήσεις για αυτό που είναι. Αν νιώθεις πως κάτι δεν σου αρέσει φρόντισε να ξεκαθαρίσεις από την αρχή,χωρίς να πληγώσεις ή να πληγωθείς.

Αυτοί ήταν δέκα βασικοί «κανόνες» για πιο απλές και όμορφες σχέσεις.
Εύχομαι να έρθει η μέρα, που όλα αυτά θα είναι αυτονόητα και οι σχέσεις μας θα κυλάνε όμορφα χωρίς να σκεφτόμαστε πια τι λάθη κάνουμε ή τι δεν λειτούργησε σωστά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s