Εύκολη κρεμώδη μακαρονάδα με σπανάκι και μανιτάρια | Δάφνη Σπανού

Λατρεύω τα ζυμαρικά σε κάθε τους μορφή. Με ένα τόσο απλό υλικό μπορείς να δημιουργήσεις αμέτρητους συνδιασμούς γεύσεων και να έχεις ένα πλήρες γεύμα στα γρήγορα. Προσωπικά με κερδίζουν τα μη χρονοβόρα/δύσκολα φαγητά που δε στερούν στη γεύση. Η συγκεκριμένη συνταγή λοιπόν αποτελεί ιδανική λύση για κάθε μακαρονά εκεί έξω που επιθυμεί να απολαύσει μία νόστιμη, κρεμώδη μακαρονάδα εδώ και τώρα!

Υλικά (για ένα άτομο):

  • ζυμαρικά λιγκουίνι
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • κομμένα μανιτάρια
  • κατεψυγμένο/φρέσκο σπανάκι
  • ελαιόλαδο
  • 1 1/2-2 κούπες γάλα επιλογής (χρησιμοποίησα αμυγδάλου)
  • μαύρο πιπέρι-μπούκοβο-μοσχοκάρυδο
  • 1-2 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)

Σέρβιρα με: φρέσκα ντοματίνια, βασιλικό/ρίγανη και τριμμένο σκόρδο

Τρόπος παρασκευής:
  1. Σε μία ριχή κατσαρόλα/βαθύ τηγάνι τσιγάρισε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Μόλις πάρει χρώμα πρόσθεσε τα μανιτάρια και ανακάτεψε.
  2. Οταν μαλακώσουν τα μανιτάρια πρόσθεσε το γάλα και καθώς αρχίσει να παίρνει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά, τα μπαχαρικά και προαιρετικά τις πιπεριές τσίλι. Τα λιγκούινι θα είναι έτοιμα σε 2-5 λεπτά επιπλέον από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία.
  3. Σέρβιρε με φρέσκα ντοματίνια, βασιλικό, τριμμένο σκόρδο ή ό,τι τραβά η όρεξή σου. Το αποτέλεσμα; Κρεμώδης, υγιεινή και γρήγορη μακαρονάδα!

Καλή όρεξη!

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
I love all kinds of pasta. With such a simple ingredient, you can create numerous flavor combinations and have a quick, easy and filling meal. I personally love quick and simple dishes, that don’t lack in flavor. This specific recipe is an ideal choice for every pasta-lover, who wants to enjoy a delicious, creamy pasta right now!

Ingredients (for  1 serving):

  • linguini pasta
  • chopped onions
  • chopped mushrooms
  • frozen/fresh spinach
  • olive oil
  • 1 1/2-2 cups milk of your choice (I used almond milk)
  • black pepper-bukovo- nutmeg
  • 1-2 dried chili peppers (optional)

I served with: fresh cherry tomatoes, basil/oregano and grated garlic

Preparation:

  1. In a shallow pan/deep frying pan sauté the onions in olive oil. When they have taken on some color, add the mushrooms and stir.
  2. When the mushrooms are tender, add the milk and as it comes to a boil, lower the heat. Add the pasta, the spices and optionally the chili peppers. The linguini will be ready in 2-5 more minutes added to the cooking time written on the packaging.
  3. Serve with fresh cherry tomatoes, basil, grated garlic or any other ingredient you like! The result: a creamy, healthy and quick pasta!

Bon appétit !

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s