Tάρτα Φράουλα | Θεοδώρα Κοττή

Γεια σας Foodies,

Δεν υπάρχει πιο ωραίο δώρο από το να μοιράζεσαι με τον/την αγαπημένο/η σου ένα γλυκό που έφτιαξες με τα χεράκια σου. Όχι μόνο θα δείξεις ότι νοιάζεσαι και ενδιαφέρεσαι αλλά ταυτόχρονα θα εντυπωσιάσεις με τις μαγειρικές σου ιδιότητες. Την μέρα των ερωτευμένων λοιπόν πρόσφερε αυτήν την απολαυστική τάρτα φράουλας στο ταίρι σου και απολαύστε την απίθανη γλυκιά και ασυναγώνιστη γεύση της. Βέβαια δεν απαγορεύεται να την φτιάξεις και άλλη μέρα έτσι. Η ταρτούλα μου θα θρέψει στομαχάκια ανεξαρτήτου αν είστε ερωτευμένοι ή όχι. Ας περάσουμε λοιπόν στην συνταγή μας.

Για την συνταγή μας, θα χρειαστούμε:

300γρ. ρυζάλευρο

150γρ. καλαμποκάλευρο

180γρ. ζάχαρη

2 αυγά

150γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομματάκια και λίγο επιπλέον για ν’ αλείψουμε την φόρμα μας

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 πρέζα αλάτι

1 βάζο με την αγαπημένη σας μαρμελάδα φράουλα

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά, συνδυάστε και τα δύο αλεύρια και τοποθετήστε τα σε μια επιφάνεια εργασίας φτιάχνοντας ένα βουναλάκι. Στη συνέχεια ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο και μέσα προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ζύμης ή απλά τα χεράκια σας, προσπαθήστε να ανακατέψετε όλα τα υλικά με απαλές κινήσεις από έξω προς τα μέσα (αρχίσαμε κιόλας τα σεξουαλικά υπονοούμενα, χαχαχα) μέχρι να σχηματίσουν την ζύμη μας. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίσετε να μην είναι τα χέρια σας πολύ ζεστά γιατί θα ζεστάνουν και τη ζύμη.  Αν όντως τα χέρια σας είναι ζεστά σταματήστε  το ζύμωμα, τοποθετήστε τα χέρια σας κάτω από κρύο νερό, στεγνώστε τα και  ξαναρχίστε το ζύμωμα. Προσθέστε λίγο κρύο νερό εάν είναι απαραίτητο. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια και τυλίξτε κάθε μισό σε πλαστική μεμβράνη. Έπειτα βάλτε την ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160 ° C. Παράλληλα, ξεκινήστε την προετοιμασία για το ψήσιμο με το να βουτυρώσετε μια ταρτιέρα (ιδανικές είναι οι ταρτιέρες με αφαιρούμενη βάση) ή ένα ρηχό στρογγυλό ταψί με διάμετρο 18-cm. Πασπαλίστε την ταρτιέρα με λίγο ρυζάλευρο και απομακρύνετε ότι αλεύρι έχει περισσέψει.

Στη συνέχεια ανοίξτε με ένα πλάστη το πρώτο μισό της ζύμης σε μια επιφάνεια ελαφριά πασπαλισμένη με ρυζάλευρο. Η ζύμη σας πρέπει να έχει περίπου 2,5 εκατοστά πάχος. Μεταφέρετε την ζύμη στην ταρτιέρα και πιέστε την  απαλά να πάει στη θέση της. Τρυπήστε τη βάση με ένα πιρούνι και έπειτα απλώστε από πάνω ολόκληρο το βάζο μαρμελάδας. Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο και ύστερα ανοίξτε με τον πλάστη το άλλο μισό της ζύμης στο ίδιο πάχος. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κόπτη μπισκότων σε σχήμα καρδιάς, κόψτε περίπου 30-40 μπισκότα.  Πάνω στην γεμισμένη ζύμη με μαρμελάδα τοποθετείστε τις καρδιές σας ξεκινώντας από την άκρη της ταρτιέρας. Τοποθετήστε τις καρδιές ελαφρά τη μια πάνω στην άλλη δημιουργώντας 3 ομόκεντρους κύκλου (με κατεύθυνση προς τα μέσα). Τέλος, τοποθετήστε μια καρδιά στο κέντρο όπου υπάρχει ακάλυπτη μαρμελάδα.

Ψήστε την τάρτα στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, ή έως ότου η ζύμη έχει ροδίσει. Σερβίρετε την κομμένη σε φέτες, όπως είναι, ή πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.

Tips

  1. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μαρμελάδα με οποιαδήποτε άλλη γεύση επιθυμείτε.

 

  1. Εάν αποφεύγετε την γλουτένη τότε αυτό είναι το γλυκό για εσάς. Απλά θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα χωρίς γλουτένη.

 

 Screenshot_2.png

 

P.S. Bon Appétit

Με αγάπη από εμένα σε εσάς!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s