Κολοκυθόσουπα με μπαχαρικά – Pumpkin soup with spices | Θεοδώρα Κοττή

Γεια σας Foodies

Στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι η μητέρα μου μας σέρβιρε μια πεντανόστιμη σούπα. Ήταν τόσο ελαφριά, γλυκιά αλλά παράλληλα ήταν διαφορετική. Έπρεπε να έχω τη συνταγή αυτή οπωσδήποτε. Ελάτε μαζί μου να δοκιμάσουμε ένα πιάτο κατάλληλο για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Hey there Foodies,
On our Christmas table my mother made a delicious soup. It was so light, sweet but at the same time somewhat different from what we usually eat. I thought I must have the recipe immediately. Come with me to try a dish perfect for the cold days of winter.

Για την συνταγή μας, θα χρειαστούμε:

1 κιλό καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα
½ φλιτζάνι λάδι
2 κουταλιές της σούπας Κρέμα Βαλσαμικού
2 κουταλιές του γλυκού χοντρό αλάτι
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 μεγάλο καρότο
1 κουταλιά του γλυκού ginger σε σκόνη ή φρέσκο
1 κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη
6-7 κόκκοι πιπεριού
1 λίτρο βραστό νερό
2 κύβοι κότας
150γρ. γιαούρτι
Χυμό από 1 λεμόνι

For our recipe, we will need:

1 kg. pumpkin
½ cup olive oil
2 table spoons balsamic cream
2 teaspoons coarse salt
1 sliced leek
1 big carrot finely chopped
1 teaspoon ginger (fresh or dry)
1 teaspoon brown sugar
6-7 peppercorns
1 lt. boiled water
2 chicken stock cubes
150gr. Greek yogurt
Juice of 1 lemon

Εκτέλεση:
Αρχικά, κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους μεγέθους 1-2 εκατοστών. Αλείφουμε τους κύβους με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Έπειτα, σε ταψί φούρνου απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τους κύβους κολοκύθας μας. Συνεχίζουμε, ψήνοντας την κολοκύθα για 15’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C. Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το πράσο και το καρότο μας. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ginger, την ζάχαρη, το πιπέρι, το αλάτι και το Βαλσαμικό μας μέχρι να καραμελώσουν. Σε αυτό το στάδιο, προσθέτουμε την κολοκύθα, το βραστό νερό και τους κύβους. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τέλος, αφαιρούμε τους κόκκους του πιπεριού και περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ. Σε μια καθαρή κατσαρόλα, ρίχνουμε την σούπα, το γιαούρτι και το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Η σούπα σερβίρεται καλύτερα ζεστή.
Execution:
In the beginning, we cut the pumpkin into cubes that are the size of 1-2cm. We brush the cubes with 2 tablespoons of olive oil. After that, we put on top of an oven tray parchment paper and we lay our pumpkin cubes. Continuing on, we bake in the oven our pumpkin for 15’ in a preheated oven at 170° C. With the rest of the olive oil we heat our leek and carrot. Also we add in our large saucepan our ginger, brown sugar, pepper, salt and balsamic cream until they caramelize. In this stage, we add our pumpkin, boiled water and the chicken stock cubes. We let our vegetables simmer until soft. Finally, we remove the peppercorns from the mixture and pour the rest of the soup in the blender. In a clean large saucepan, we add our blended soup mixture, the yogurt and the lemon juice and let until reaching boiling heat. Our soup is ready and best served hot.

 

15935668_1294082450654034_1673352472_n
P.S: Bon Appetit

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s