Πέννες ολικής με κρέμα γάλακτος και κοτόπουλο – Creamy Chicken Pasta | Κοττή Θεοδώρα

Γεια σας Foodies,

Το φαγητό δεν χρειάζεται να γίνεται ρουτίνα ούτε να προκαλεί άγχος σε κανέναν. Αντιθέτως, το φαγητό πρέπει πάντα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να είναι μια απόλαυση. Ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά ήταν ανέκαθεν τα μακαρόνια με κοτόπουλο αλα κρεμ αλλά σταμάτησα να τα φτιάχνω επειδή έχει πολλές θερμίδες. Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί μια πιο υγιεινή παραλλαγή. Θα γλείφετε τα δάκτυλά σας.

Hey there Foodies,

Food doesn’t have to be a daily boring routine or cause stress to anyone. On the contrary, my humble opinion, is that food should always be treated as a pleasure. One of my favorite foods always was creamy chicken pasta but I stopped making it because it has many calories. The following recipe is a healthy alternative. It’s so tasty.

 

Για την συνταγή μας θα χρειαστούμε:

250γρ. πέννες ολικής αλέσεως

500γρ. στήθος κοτόπουλο, λεπτά κομμένα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένη

Αλάτι

Πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο (φρέσκο ή ξερό )

1/3 του φλυτζανιού λευκό κρασί

300ml light κρέμα γάλακτος

Λίγο  χυμό λεμόνι

For our recipe, we will need:

250gr whole grain penne pasta

500gr chicken breast fillets, thinly sliced

2 tablespoons butter

1 garlic clove, crushed

Salt

Pepper

2 tablespoons of rosemary (dry or fresh)

1/3 cup dry white wine

300ml light cream

Small amount of lemon juice

 

Εκτέλεση:

Το πρώτο βήμα είναι να βάλουμε λίγη μουσική (και να χορέψουμε σαν να μην κοιτά κανείς). Δεν γίνονται μακαρόνια χωρίς το soundtrack από την ταινία “No reservations”. Αφού δεν παραλείψουμε αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα καλό είναι να βράσουμε τα ζυμαρικά μας και να τα σουρώσουμε. Πανεύκολο!!

Στο δεύτερο βήμα ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Αφού λιώσει το βούτυρο (χωρίς να καεί) προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το αλάτι.

Τρίτο βήμα: Καλύπτουμε το τηγάνι και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Έπειτα, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, και την κρέμα γάλακτος. Αφού ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού μαζί με το κρασί.

Τέλος προσθέτουμε και τα ζυμαρικά και με μια κουτάλα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους. Σερβίρουμε με φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.

 

Execution:

The first step is to blast some music (and dance like no one is looking). We can’t cook pasta without putting on the soundtrack from the movie “No reservations”. So, after this very important step it’s probably best to cook and drain our pasta. Piece of cake!!

In the next step, we are going to heat 1 tablespoon of butter, in medium heat, in a frying pan. As soon as the butter melts (without burning it) we add the chicken breast, the garlic, the rosemary and the salt.

Third step: Cover and cook for 5 minutes, stirring occasionally. Up next, we add the remaining butter and the cream and stir. We add as well our lemon juice with the wine.

In the final step, we add our penne pasta and stir until all ingredients are combined. We serve with fresh grounded pepper.

 

Tips:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσα στο φαγητό σας πιπεριές, μανιτάρια κτλ.

You can use in your recipe to also peppers, mushrooms etc.

 

σφα.jpg

 

P.S: Bonne Appetite

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s