Μακαρόνια με γαρίδες και αβοκάντο | Δάφη Σπανού

Σήμερα δοκίμασα τα χειροποίητα κοχύλια της biofresco από την κατηγορία ζυμαρικών «λαγανιστά» . Γιατί να τα επιλέξεις; Τα ζυμαρικά της συγκεκριμένης κατηγορίας παρασκευάζονται αποκλειστικά με 100% βιολογικά συστατικά από βιολογικές ελληνικές καλλιέργειες. Δεν περιέχουν αυγά, πρόσθετα και γλυκαντικές ουσίες, παρα μόνο αλεύρι ντίνκελ ολικής, γανόδερμα και θαλασσινό αλάτι. Η νοστιμιά τους με σιγουριά μπορώ να πω πως ξεπερνά κάθε τι επεξεργασμένο.

To συγκεκριμένο πιάτο  είναι απόλυτα υγιεινό, χορταστικό με δυνατή και μεσογειακή γεύση. Το θεωρώ επίσης ένα από τα αγαπημένα μου καθώς περιέχει ζυμαρικά, αβοκάντο, θαλασσινά και φέτα. Τι καλύτερο;

Picture

Υλικά (για 1 άτομο) :

  • ζυμαρικά κοχίλια
  • γαρίδες βραστές
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1 αβοκάντο σε κύβους
  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • μαϊντανός
  • τριμμένη φέτα
  • φρέσκο τζίντζερ σε μικρά κομματάκια/τριμμένο
  • 1/2 χυμός λεμονιού
  • 1-2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ξύδι από κρασί
  • τριμμένο σκόρδο
  • μαύρο πιπέρι / λεμονοπίπερο
  • γλυκιά πάπρικα
  • μπούκοβο
  • ξερός βασιλικός
Τρόπος παρασκευής:

1. Σε αλατισμένο ή μη νερό βράσε τα ζυμαρικά για 10′ (al dente). Αναλόγως το μέγεθος βράσε και τις γαρίδες (αν είναι μικρές, κομμένες γίνονται σε λίγα λεπτά).

2. Παράλληλα προετοίμασε τα λαχανικά σου κόβοντάς τα στο επιθυμητό σχήμα.

3. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά στράγγιξε και ανακάτεψέ τα καλά με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο μπολ.

4. Πειραματίσου με τις αναλογίες των υλικών και προσάρμοσε το πιάτο σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις.

Σέρβιρε και καλή όρεξη!

Picture

Picture

Picture
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s