Οι Μουσικές Ανάσες της εβδομάδας· 27/11 | Χριστίνα Δεληγιάννη

Σ’ακολουθώ

Στίχοι: Μάνος Λοϊζος

Μουσική: Μάνος Λοϊζος

“Σ’ ακολουθώ στην τσέπη σου γλιστράω
σαν διφραγκάκι τόσο δα μικρό
Σ’ ακολουθώ και ξέρω πως χωράω
μες στο λακκάκι που `χεις στο λαιμό “

 

“Σ’ακουλουθώ, σ’αγγίζω και πονάω, κλείνω τα μάτια και σ’ακολουθώ”. Πόσες φορές δεν το έχουμε σιγοτραγουδήσει είτε σκεπτόμενοι ένα μεγάλο έρωτα είτε το έχουμε τραγουδήσει στον άνθρωπό μας.

Ένα τραγούδι ύμνος στην αγάπη, ένα τραγούδι σταθμός στην καριέρα του Μάνου Λοϊζου έστω και αν γράφτηκε στην πιο “σκοτεινή” περίοδο για εκείνον.

Το “Σ’ακολουθώ” είναι γραμμένο για μια γυναίκα που γνώρισε ο Λοϊζος που ήταν στήριγμα για εκείνον σε δύσκολες στιγμές και που ο έρωτας μεταξύ τους έμεινε πλατωνικός. Ίσως οι πιο μεγάλοι έρωτες να παραμένουν οι πλατωνικοί, ποιος ξέρει…. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μάνος Λοίζος ήθελε να αναφέρει το όνομα της κοπέλας στο τραγούδι, η πρώτη λέξη του κουπλέ να είναι το όνομά της, αλλά τελικά έμεινε το “Σ’ακολουθώ”.

Με περίσσια απλότητα μέσα από τους στίχους του “Σ’ακολουθώ” περιγράφεται ο πόθος, το πάθος και η αγάπη. Η μουσική λιτή επίσης, αλλά ιδιοφυής συνάμα, συνεπαίρνει στο άκουσμά της.

Ένα τραγούδι που ενώ έγινε μεγάλη επιτυχία από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου μερικά χρόνια μετά την κυκλοφορία του από τον Λοϊζο, και έχει δισκογραφηθεί πολλές φορές από πολλούς καλλιτέχνες ακόμα, είναι χαραγμένο μέσα μας από τη λιτή και απέριττη ερμηνεία του Μάνου Λοϊζου.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s