Είδαμε: Πολιτική Ανυπακοή: Ποίηση Και Πορνογραφία | Iωάννα Μαλούνη

Η αντίληψη για την ποίηση έχει αλλάξει. Δεν είναι πλέον μόνο μέσο έκφρασης ευγενών συναισθημάτων. Η ελευθερία, που έδωσε, ως είδος τέχνης, τη μετατόπιση στην πορνογραφία, δημιούργησε ένα subgenre της, όπου τα πιο «βρώμικα» και «πονηρά» αισθήματα αποτυπώνονται. Η έκθεση «Πολιτική Ανυπακοή: Ποίηση Και Πορνογραφία» δεν αρκέστηκε μόνο σ’ αυτό. Θέλησε να οπτικοποιήσει την εμπειρία της πορνογραφικής ποίησης, να μη μείνει μόνο στα κείμενα.

Έτσι, στο Heroes Café Bar, στου Ψυρρή, μπορεί να συναντήσει κανείς μια μίξη εικόνων, ποιημάτων και βίντεο, που κινούνται στον άξονα του queer ερωτισμού, της ποιητικής αποτύπωσης, του ερωτικού πάθους και του πόθου. Η οικονομική κρίση δείχνει να ενισχύει την ανάγκη ωμότητας, που απαιτεί η πορνογραφία, και γίνεται η κινητήριος δύναμη της έκθεσης. Εικόνες πρωτεταμμένων φαλλών, γυμνών ανδρικών σωμάτων, ποιήματα σχετικά με τον πόθο, πορνογραφικά βίντεο, συνοδευτικά κείμενα σχετικά με το πώς η κρίση δε σταματάει αυτούς, που ποθούν, κοσμούν τον πάνω όροφο του Heroes. Επίσης, δε λείπουν τα ποιήματα απευθυνόμενα σε πραγματικούς ή φανταστικούς εραστές, με σεξουαλικούς τόνους και γύρω από τα θέματα του σώματος και της ανασφάλειας.  Όλα αυτά μέσα από τα έργα των Άννα Γούλα Βαρδινογιάννη, Stefan O’ Ceallaigh, Λύο Καλοβυρνάς, Μύρων Παβενός, Ζωής Τριανταφύλλου, Κωστή Φωκά, HiroFay, Χρυσόστομου Γαλαθρή, Δημήτρη Γκέτσις, Νίκου Σταματόπουλου, Πλάνετ Αντζούρλα, JuanBetaCurth, Γιώργου Στριφτάρη, Μενέλα κι Αλέξανδρου Παπαδόπουλου.

Μερικά δείγματα είναι τα εξής:

 

Η μόνη, ίσως, ένσταση στην όλη έκθεση είναι η απουσία των θεμάτων και των έργων γύρω από τις queer γυναίκες και της ερωτικής τους επιθυμίας. Δίνεται έμφαση στη gay σεξουαλικότητα, με τις αντίστοιχες αναπαραστάσεις.

Η έκθεση θα φιλοξενείται μέχρι την Κυριακή 27/11, στο προαναφερθέν μέρος.  Την Κυριακή, μάλιστα, θα κλείσει μ’ ένα ιδιαίτερο event: drag queens θα διαβάζουν αρχαία και νεώτερη ομοερωτική ποίηση, με το δικό τους τρόπο. Θα απαγγείλουν οι

Darlissa Berry, Chraja, Darla Cupid, Filothei, Holly Grace, AphroditeHgw , 

Zackie Oh,  Melita Scabeau, Hollywood Volta.

          Η είσοδος είναι ελεύθερη κι η έκθεση αυστηρώς κατάλληλη για ανήλικους, κάτω από 18 ετών. Το event Drag Queens Read Poetry θα διεξαχθεί στο Heroes Café Bar, την Κυριακή 27/11 και ώρα 7 το απόγευμα.

          Heroes Cafe Bar: Αγίων Αναργύρων 45, Ψυρρή (Πρόσβαση: Μετρό Μοναστηράκι/ΗΣΑΠ Ψυρρή)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s