Είδαμε: Tο Δέντρο του Οιδίποδα / Θέατρο Άλφα – Ιδέα | Σταμάτης Παρασκευάς

Μια παράσταση από την Ομάδα ΙΔΕΑ για 2η χρονιά στο θέατρο Άλφα-ΙΔΕΑ (θέατρο που διαχειρίζεται η ομάδα πλέον, ύστερα από την παράδοση από τον κ. Ληναίο του ιστορικού θεάτρου της Πατησίων 37 έναντι του Πολυτεχνείου).
Όπως ορίζει και ο τίτλος, διασχίζουμε τον χρόνο κατεβαίνοντας στις ρίζες και ανεβαίνοντας στα κλαδιά (ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ) του γενεαλογικού δέντρου απ’ όπου προήλθε ο Οιδίποδας. Μια ανάβαση-κατάβαση που έχει πολλές αναφορές (συμβολικές, μα και ως άμεσα σχόλια) στην ρίζα του Ιεσσαί (απ’ τη οποία ήρθε στον κόσμο ο Χριστός). Χωρίς να προχωρήσω σε περαιτέρω συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος, το αφήνω απλώς ως ένα μικρό κομματάκι να το έχουν οι μέλλοντες θεατές στην άκρη του μυαλού τους βλέποντας την παράσταση.

 
Πανιά απ’ όπου αιωρούνται οι ηθοποιοί, κινηματογραφική ατμόσφαιρα (ιδιαίτερα κατά το πλάγιασμα του Οιδίποδα και της Ιοκάστης λίγο πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια και -η αγαπημένη μου από την παράσταση- τα flashback στην παιδική ηλικία, όταν μάθαιναν πόλεμο ο Πολυνείκης και ο Ετεοκλής, κατά τη διάρκεια της μάχης αδελφού με αδελφό κατά την πολιορκία της Θήβας).
Μπλα μπλα μπλα, πολλά είπαμε θεωρητικά…

Πηγαίνετε. Δείτε νέες ομάδες, νέους ανθρώπους, νέες προτάσεις. Έχετε μυαλά και μάτια ανοικτά. Εκεί γίνεται κάτι πολύ σπουδαίο. Ήσυχα ήσυχα. Εκεί παίζεται το «Δέντρο του Οιδίποδα», το βραβευμένο «Ρωμαίος κι Ιουλιέτα για 2», η «Τελευταία Μαύρη Γάτα» του Τριβιζά (παιδικό θέατρο), εκεί κάθε Τετάρτη και Πέμπτη το θέατρο γίνεται μουσική σκηνή. Μπείτε και δείτε: εκεί στη σελίδα του θεάτρου στο facebook. Ψάξτε, ας ψαχτούμε λίγο μόνοι μας, ας ανακαλύψουμε ανθρώπους που μιλάνε! Ας ακούσουμε…!!!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s