Kουσκουσάκι με κοτόπουλο και σως μελιού | Δάφνη Σπανού

Δεν μπορώ να περιγράψω τον ενθουσιασμό μου για τα βιολογικά προϊόντα της biofresco.

Λίγα λόγια για την εταιρία:

Η biofresco ιδρύθηκε το 2002 στη Θεσσαλονίκη με στόχο να θεμελιώσει μία ποιοτική και υγιή αγορά στη χώρα με βιολογικά προϊόντα. Τόσο στη σελίδα (http://www.biofresco.gr/) όσο και στο κατάστημα μπορείς να βρεις μία μεγάλη ποικιλία από προϊόντα όπως δημητριακά, καφέδες, κατεψυγμένα, όσπρια, ζυμαρικά, συμπληρώματα διατροφής και ό,τι άλλο θελήσεις να βάλεις στην κουζίνα σου. Όλα βιολογικά και υγιεινά!

14611019_1181445601909285_3614783726426347129_n

Σήμερα μαγείρεψα το κουσκουσάκι από την κατηγορία «Λαγανιστά» φτιαγμένα από σιμιγδάλι σκληρού σίτου (προϊόν βιολογικής γεωργίας) και αλάτι. Σε συνδυασμό με φρέσκα λαχανικά, τρυφερό κοτοπουλάκι και σπιτική σως μελιού δημιουργήθηκε μία συνταγή απλή και συγχρόνως πεντανόστιμη που αξίζει να δοκιμάσεις.

 

Τι θα χρειαστείς (για ένα άτομο) 23b621a90967444195d5e40016ae844b

Για το κοτόπουλο:

1 στήθος κοτόπουλο

ελαιόλαδο

αλάτι-λεμονοπίπερο-μπούκοβο

ρίγανη/ξερό βασιλικό

6bce14838a6847e18ab5a25047a44a0f                       

Θα χρειαστείς επίσης:

100 γρ. άβραστο κουσκουσάκι

3-4 λιαστές ντομάτες

φρέσκα ντοματάκια

φύλλα μαρουλιού

μπρόκολο σε κομμάτια

316b855c882c4bcb9ae40ec80922fa51_1πράσο

σταφίδα σουλτανίνα

άνηθο

φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε λεπτές λωρίδες

πιπέρι-τριμμένο σκόρδο-πάπρικα

 

 

Για τη σως:23b621a90967444195d5e40016ae844b

1 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. μουστάρδα

1/2 κ.γ. μέλι

το χυμό μισού λεμονιού

μπούκοβο

 

 

Διαδικασία:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 250°C. Αλειψε ένα πυρέξ με ελαιόλαδο. Προετοίμασε το στήθος κοτόπουλο προσθέτοντας και από τις δύο πλευρές αλάτι, λεμονοπίπερο, μπούκοβο και ρίγανη/ξερό βασιλικό. Ψήσε το κοτόπουλο στο μεσαίο ύψος του φούρνου για 15 λεπτά στο γκριλ. Υστερα χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 200°C, γύρισε το κοτόπουλο και ψήσε για άλλα 15 λεπτά.
  1. Βράσε το κουσκουσάκι για 5-7 λεπτά.
  1. Ταυτόχρονα σε ένα μικρό μπολάκι ανακάτεψε καλά τα υλικά για τη σως. Tip! Πειραματίσου με την αναλογία των υλικών έως ότου να πετύχεις τη γεύση και υφή που επιθυμείς.
  1. Κόψε τα λαχανικά όπως σου αρέσει και το κοτόπουλο σε μπουκιές. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο πρόσθεσέ τα μαζί με τη σως, τα μπαχαρικά και το κοσκουσάκι και ανακάτεψε καλά.

Στο τέλος σέρβιρα με λίγο ακόμα χυμό λεμονιού και ξερό βασιλικό.

 

Μιαμ!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s