Πουρές Κολοκύθας | Δάφνη Σπανού

«Πουρές κολοκύθας». Αγαπάω τη γεύση της γλυκιάς κολοκύθας και πάντα έψαχνα σε κάποιο ράφι καταστήματος μήπως βρω έτοιμο πουρέ. Εν τέλει δεν έγινε αυτό πράγμα που μου βγήκε σε καλό διότι αποφάσισα να φτιάξω τον δικό μου. Το αποτέλεσμα; Απλά υπέροχο!
Παρακάτω έχω βήμα βήμα πώς μπορείς να φτιάξεις κι εσύ πουρέ κολοκύθας πάρα πολύ εύκολα.

«Pumpkin puree». I love the taste of sugar pumpkin and finally I made mine. It is incredible! The process is really easy, here’s how you can make yummy pumpkin puree step by step.

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 350°C.
    Preheat your oven to 350°C.

2. Πλύνε την κολοκύθα και κόψε την στη μέση.
Wash your pumpkin and cut in half.

Picture

3 Αφαίρεσε τους σπόρους και τις ίνες με ένα κουτάλι. Μην πετάξεις τα σποράκια, μπορείς να φτιάξεις σπιτικούς κολοκυθόσπορους!
3. Remove the seeds and stringy fibers with a metal spoon. Don’t throw the seeds away, you can toast them to make delicious pumpkin seeds!

Picture

Picture

Picture

4. Στρώσε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθέτησε τα κομμάτια κολοκύθας με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.
4. Place the pumpkin cut surfaces, cut side down, in a roasting pan
Picture

5. Ψήσε για 35 λεπτά περίπου ώσπου η κολοκύθα να μαλακώσει (πίεσε με ένα μαχαίρι για να καταλάβεις πως έχει ψηθεί και μέσα).
5. Bake in the oven until the flesh is tender when pierced with a knife. It took me 35 minutes.
Picture

6. Οταν είναι έτοιμη μετέφερε τα μέρη κολοκύθας σε κάποια επιφάνεια για να κρύωσουν τόσο ώστε να μπορείς να αφαιρέσεις τη φλούδα. Αφαίρεσε το εσωτερικό και χρησιμοποίησε το μπλέντερ σου για να φτιάξεις τον πουρέ.
6. When tender, remove the pumpkin halves from the oven and let them cool so you can handle it. Scoop out the pumpkin flesh. Puree the pumpkin in a food processor. Store your puree in the fridge or freeze it to make your favorite recipes whenever you want!
Picture

7. Σχετικά με τους σπόρους. Ξέπλυνε τους αρχικά σε ένα μπολ με νερό και άπλωσε τους σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ρίξε λίγο αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και οτιδήποτε άλλο επιθυμείς όπως μπούκοβο. Ανακάτεψε καλά να πάνε τα υλικά παντού. Ψήσε τους κολοκυθόσπορους στους 180°C για περίπου 10 λεπτά μέχρι να έχουν χρυσαφένιο χρώμα. Άφησέ τους σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν και αποθήκευσέ τους σε δοχεία.
7. About the seeds. Rinse in a bowl of water, spread them evenly over a baking tray. Top with sea salt and whatever additional you want like chilli flakes. Put some olive olive as well. Mix well the seeds with the ingredients. Bake at 180°C for around 10 minutes. The seeds will be lightly golden brown by then. Let them cool and store them in a airtight container.
Picture

Picture
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s