Ριζότο γλυκοπατάτας | Δάφνη Σπανού

Γιατί αγαπάω τις γλυκοπατάτες; Χμμ αρχικά σε γεμίζουν ενέργεια,περιέχουν μεγάλη ποσότητα καροτένιων και βιταμινών, αλλά και άλλων θρεπτικών συστατικών! Εκτός της διατροφικής τους αξίας όμως είναι πεντανόστιμες, οικονομικές και το σημαντικότερο; Μπορούν να μαγειρευτούν με χίλιους δυο τρόπους (Λίγη φαντασία και όρεξη να υπάρχει) !
Picture

Picture

Σήμερα λοιπόν δοκίμασα να τις δοκιμάσω σε ριζότο και ήταν πραγματικά πεντανόστιμες!!! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι σούπερ εύκολη,με λίγα υλικά και σερβίρει ένα άτομο.

Τι έβαλα μέσα:

  • 1 γλυκοπατάτα μεγάλη
  • μανιτάρια
  • ½ κούπα αμαγείρευτο ρύζι (χρησιμοποίησα καστανό)
  • 1-2 baby corn
  • φρέσκο μαϊντανό
  • φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.γ λάδι καρύδας
  • μαύρο πιπέρι-γλυκιά πάπρικα-τριμμένο σκόρδο
  • χυμό λεμονιού
  • αποξηραραμένο βασιλικό

Πώς: 1) Προθέρμανε το φούρνο στους 220 °C. Πλύνε καλά τη γλυκοπατάτα και με ένα πιρούνι τρύπησε την σε διάφορα σημεία. Σε ένα ταψί στρώσε αλουμινόχαρτο,τοποθέτησε την πατάτα ολόκληρη και βάλ’το στο φούρνο στη μέση. Σε 30′ γύρισε την πατάτα από την άλλη πλευρά και ψήσε για ακόμα 30′. Συμβουλή! Ψήσε μέσα στο σαββατοκύριακο αρκετές πατάτες και γλυκοπατάτες για να τις έχεις έτοιμες μέσα στην εβδομάδα.
2) Βάλε το ρύζι να βράσει.½ κούπα ρύζι με το μισό της σε νερό και προσθέτεις και άλλο νερό εάν χρειαστεί στην πορεία.
3) Κόψε τα λαχανικά και τη γλυκοπατάτα σε μικρά κομμάτια
4) Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο πρόσθεσε όλα τα υλικά και ανακάτεψε καλά ώσπου η πατάτα να γίνει ένα με τα υπόλοιπα υλικά και να έχει την υφή ριζότου.
Καλή όρεξη!  ♥

Picture

Picture

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s