Κρέμα Porridge με μπανάνα και ταχίνι | Δάφνη Σπανού

Καλημέρα! «Το πρώτο γεύμα της ημέρας». Η αλήθεια είναι πως για να μπορέσω να ανταπεξέλθω σε οτιδήποτε έχω προγραμματίσει μέσα στην ημέρα μου, πρέπει να φάω ένα εξαιρετικά δυναμωτικό πρωινό! Εκτός από την ενέργεια που μου προσφέρει, ανεβάζει και τη διάθεσή μου στα ύψη.

Η κρέμα βρώμης, σε όλες τις μορφές της, είναι ένα από τα αγαπημένα μου πρωινά (και όχι μόνο) γεύματα! Γιατί; Αρχικά είναι σούπερ χορταστική. Η επόμενη φορά που νιώθεις πείνα μέσα στην ημέρα αργεί αρκετά να έρθει, μεγάλο πλεονέκτημα αν είσαι πρωινός τύπος σαν κι εμένα και εργάζεσαι ή έχεις μαθήματα. Δεύτερον επειδή η βρώμη από μόνη της δεν έχει κάποια ιδιαίτερη γεύση, μπορείς να πειραματιστείς με τα υλικά και να δημιουργήσεις θαύματα!

Σήμερα επέλεξα να προσθέσω στην κρέμα μου (τύπου porridge) μπανάνα και ταχίνι. Κλασικός και ανεπανάληπτος συνδυασμός!

Picture

Τι έβαλα μέσα;
Για την κρέμα βρώμης:

  • περίπου 1 κούπα βρώμη
  • περίπου 1,5 κούπα νερό
  • 1/2 μπανάνα πολτοποιημένη
  • αρκετή κανέλα
  • ελάχιστο μπούκοβο (ή αλάτι)
  • μία χούφτα περίπου σταφίδα σουλτανίνα
  • 1 κ.γ σπόρους chia

Σέρβιρα με:

  • 1/2 μπανάνα κομμένη (χρησιμοποίησα μπανάνα κατευθείαν από την κατάψυξη)
  • αρωνία κατεψυγμένη ή μη
  • 1 κ.γ ταχίνι
  • περισσότερη κανέλα
Τι έκανα; 
Σε ένα κατσαρολάκι έφερα σε βρασμό το νερό με τη βρώμη. Κατέβασα τη φωτιά και πρόσθεσα το μπούκοβο (ή αλάτι). Ύστερα πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά από την κατηγορία «Για την κρέμα βρώμης» και ανακάτεψα μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την επιθυμητή υφή (προσωπικά την προτιμώ παχύρευστη).
Ύστερα σέρβιρα με τα υπόλοιπα υλικά.
Tips!

  1. Πρόσθεσε παγωμένα φρούτα. Η αντίθεση κρύου και ζεστού θα απογειώσει τη γεύση!
  2. Αν δεν είσαι ο τύπος «μπορώ να φάω τα πάντα το πρωί» μην χρησιμοποιήσεις 1 κούπα βρώμης αλλά μισή.
  3. Προσάρμοσε τη συνταγή με τα υλικά που αγαπάς! Άλλαξε το ταχίνι με φυστικοβούτυρο, αρωνία με φράουλα κλπ.
Picture
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s