Μεγάλα σοκολατένια μπισκότα με λευκή και γάλακτος σοκολάτα | Θεοδώρα Κοττή

Γεια σας Foodies,

Αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε όλους τους die hard chocolate lovers. Η συνταγή μας είναι τεράστια σοκολατένια μπισκότα με λιωμένη λευκή και γάλακτος σοκολάτα. Προσωπικά είναι μια από τις αγαπημένες συνταγές για να φτιάξω με παρέα. Αξίζει να την φτιάξετε μόνο για να δείτε τις εκφράσεις σας όταν θα γευτείτε την πρώτη μπουκιά. Δεν θέλω να σας κρατήσω άλλο σε αγωνία γι’ αυτό ας ξεκινήσουμε!

 Για την συνταγή μας θα χρειαστούμε:

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 275 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 75 γρ. σκόνη κακάο
  • Λίγο γάλα (εάν χρειαστεί)
  • 1 μεγάλη σοκολάτα γάλακτος
  • 1 μεγάλη λευκή σοκολάτα

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Έπειτα χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη  μέχρι να σχηματίσουν μια κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το αυγό μας και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα μας σιγά-σιγά όλα τα στερεά υλικά μας (το αλεύρι και το κακάο) και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά (και να μην έχουμε πλέον αίσθηση στο χέρι μας). Μέχρι αυτό το σημείο το μείγμα μας θα πρέπει να είναι σχεδόν έτοιμο. Εάν όμως θεωρείτε ότι είναι ξερό τότε βάλτε λίγο γάλα και ανακατέψτε ώστε να πάει παντού. Επιπρόσθετα κόβουμε τις μπάρες σοκολάτας σε τετραγωνάκια και τις προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Φτιάχνουμε 10 μπάλες από το μίγμα σας και τις τοποθετούμε σε δυο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί (baking paper). Αφήστε τα στο φούρνο για 11′ λεπτά. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο χρειάζεται τουλάχιστον 20′ – 30′ για να κρυώσουν. Enjoy!!!

Tips.

  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε σοκολάτα θέλετε. Kinder Bueno, Cadbury κτλ. Βέβαια, εγώ σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα ειδικά για μαγείρεμα όπως λευκή , γάλακτος και μαύρη κουβερτούρα.
  2. Για να γίνουν πιο εμφανισιακά και γευστικά, καλό είναι κάθε μπισκότο να έχει και λευκή και σοκολάτα γάλακτος.
  3. Φροντίστε το μείγμα να καλύπτει τα κομμάτια σοκολάτα για να έχετε ένα πλούσιο μαλακό εσωτερικό.
  4. Μόλις βγουν από το φούρνο, τα μπισκότα θα φαίνονται πολύ μαλακά και ότι δεν είναι έτοιμα. Μην τα βάλετε για περισσότερη ώρα στο φούρνο, θα πάρουν την κανονική μορφή τους μόλις κρυώσουν.
  5. Χρησιμοποιήστε για το φούρνο ταψί με ράγες για να αποφύγετε το ενδεχόμενο να καούν τα μπισκότα από την κάτω πλευρά.

P.S: Bonne Appetite

hkl

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s