Κακές συνήθειες | Demi Flydi

Κάποιες συνήθειες είναι τοξικές. Το κάπνισμα για παράδειγμα. Συνειδητοποιείς ότι κάνει κακό στην υγεία σου, λες θα το κόψεις και κάθε φορά βρίσκεσαι σε ένα περίπτερο έτοιμος να διαθέσεις άλλο ένα τάλληρο για να αγοράσεις το πακέτο σου. Είναι η συνήθειά σου.

Αυτό συμβαίνει και με κάποιους ανθρώπους.Οι τοξικοί άνθρωποι, έρχονται στην ζωή μας απροσκάλεστοι και πολύ συχνά αργούμε να καταλάβουμε πόσο πολύ κακό μας κάνουν. Η καθυστέρηση αυτή μας οδηγεί συνήθως σε «αδιέξοδο», αφού βρίσκουμε το ενδεχόμενο να κόψουμε επαφές μαζί τους αδύνατο.
Πόσες φορές άλλωστε έχεις πει «αυτή θα είναι η τελευταία φορά» και πόσες φορές δεν ήταν τελικά;

Το να κόψεις τις «κακές» σου συνήθειες είναι δύσκολο, μα όχι αδύνατο. Ναι, θα μου πεις «μα ρε φίλε, αφού νιώθω, πως να ξεκόψω, όταν νιώθω»; Βάλε προτεραιότητες. Βάλε τα κάτω και σκέψου πόσο μπορείς να αφήνεις τον εαυτό σου να αλλοιώνεται σε τέτοιες καταστάσεις που είναι βλαβερές για την υγεία σου, για την ψυχολογία σου και για το είναι σου. Δες τι αξίζεις και βάλε όρια.
Επιτέλους, άνθρωπε, μάθε να βάζεις όρια στη ζωή σου, χωρίς να χάνεις τις «τρέλες» της.

Μέχρι το τέλος της ζωής σου, θα γνωρίσεις πάρα πολλούς ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς θα είναι τοξικοί για σένα, για κάποιους ίσως να είσαι εσύ τοξική, αλλά σίγουρα με κάποιους θα τα πας καλά και η σχέση σας (είτε φιλική, είτε ερωτική) θα είναι υγιής.
Γιατί λοιπόν να στερείς από τον εαυτό σου την δυνατότητα να γνωρίσει αυτούς τους ανθρώπους αναγκάζοντας τον να υπομένει καταστάσεις που καταλήγουν να τον πληγώνουν.
Τράβα μια γραμμή και πες «Ως Εδώ. Είμαι μεν ανεκτικός, αλλά αυτό μου κάνει κακό», και φύγε με ψηλά το κεφάλι κρατώντας τις αναμνήσεις σου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s