Σπιτική σως μήλου | Δάφνη Σπανού

Αγαπάω το φθινόπωρο. Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να εμπνευστεί ένας λάτρης του φαγητού και να δημιουργήσει στην κουζίνα του. Τα φρέσκα του φθινοπώρου είναι μακράν τα αγαπημένα μου και ιδιαίτερα τα μήλα! Η σως μήλου αποτελούσε μία συχνή αγορά σε αυτό το σπίτι, μέχρι που συνειδητοποίησα πόσο εύκολη είναι η παρασκευή της. Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι ελάχιστα και φυσικά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Το αποτέλεσμα; Καλύτερη και από αγοραστή! Δες βήμα βήμα τη διαδικασία:

1) Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους πρόσθεσε 4-5 μήλα, ξεφλουδισμένα σε μικρά κομμάτια και 1 κούπα νερό. Περίμενε ώσπου να πάρουν βράση.

 
2) Χαμήλωσε τη φωτιά, και αφαίρεσε το νερό από την κατσαρόλα, αφήνοντας ελάχιστο στον πάτο της.Προαιρετικά: Πρόσθεσε το χυμό από μισό λεμόνι, κανέλα (όσο θέλεις) και 1 κ.σ μέλι.

Picture

Picture

Picture

3) άφησε τα μήλα να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά ή ώσπου να έχουν γίνει αρκετά μαλακά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. ύστερα πολτοποίησέ τα με το κατάλληλο εξάρτημα ενώ είναι στην κατσαρόλα ή ρίξε τα σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε ώσπου να γίνουν πουρές
 
Picture

5) Φύλαξε της σως μήλου σε ένα δοχείο στο ψυγείο σου για 7-10 μέρες ή στην κατάψυξη για 1-2 μήνες.

Picture

Enjoy!
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s