ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ VIC (VILLAGERS OF IOANNINA CITY) | Πάστα Φλώρα

Κατάγομαι από χωριό νησιού, πολλές φορές όμως ευχήθηκα να έμενα σε ένα μικρό χωριουδάκι της ηπείρου, βουκολικά και ήρεμα, να μεθάω και να μαστουρώνω από τον καθαρό αέρα και την αρχοντιά των ανθρώπων. Θα καθόμουν σε ένα καφενείο με ήρωες πολέμου, ήρωες της ζωής, και θα φιλοσοφώ ενώ από πίσω θα ακούγεται η Ζβάρα των VIC.

Αυτό σημαίνει VIC, αυτή η κάθαρση και η ρετσινιά της ψυχής. Δεν χρειάζεται πολλά για την ολοκλήρωση του ανθρώπου. Μια καλή μουσική και το ρίγος της συντροφικότητας. Κάτι που καταφέρνουν να στο δωρίσουν κάθε φορά απλόχερα, αυτά τα παιδιά.

Παιδιά γυμνασίου που αντάλλασαν μεταξύ τους κασέτες Black Sabbath κατάφεραν σήμερα να δημιουργήσουν μια μικρή επανάσταση στα παραδοσιακά παιξίματα. Για αυτούς είναι απλό, ροκ, σκληρό ροκ και ψυχή. Για μας είναι ανάσταση ιδιωμάτων και δημιουργίας. Αυτό σημαίνει στην τελική ελληνικό metal folk. Αυτό το γρέζι και η απλότητα που καταφέρνει να τραντάξει χώμα, σώμα και ουρανό.

Oι VIC είναι πειραματικοί, αντιπροσωπεύουν μια σχολή η οποία μέχρι σήμερα στα ελληνικά δρώμενα δυσκολευόταν να ανθίσει. Η παραδοσιακή μουσική είναι σπόρος και η ροκ το λίπασμα, οι VIC από την άλλη είναι ένα τεράστιο πηγάδι. Χάρη τους έχει δημιουργηθεί ένας κήπος της Εδέμ.

Υπάρχει ενίοτε η άποψη πως ή θα τους μισήσεις ή θα τους αγαπήσεις. Σίγουρα είναι εκκεντρική μουσική και δεν είναι για όλα τα γούστα, σίγουρα δεν σου αρέσει το ροκ ή τα παραδοσιακά ακούσματα. Σιγουρότατα όμως δεν γίνεται να αμφισβητήσεις το σκίρτημα που θα σου προκαλέσει έστω ένα live τους. Οι φωνές και οι ψυχές γίνονται ένα και αντηχούν σε ολόκληρη την πόλη μέχρι τα Γιάννενα, να τους ακούσει η μαμά πατρίδα και να κλάψει από συγκίνηση.

Όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι «Η μουσική που έχουμε κάνει δεν είναι για να απευθυνθούμε κάπου αλλά γιατί έτσι βγήκε από μέσα μας. Φυσικά τη μουσική σου θες να την ακούνε όσο πιο πολλοί άνθρωποι γίνεται. Δεν κάνουμε όμως μουσική για ένα συγκεκριμένο τύπο ανθρώπων. Απλώς χαιρόμαστε που ο κόσμος έρχεται στα live μας και ταυτίζεται με τα κομμάτια μας. Μάλλον θα έχουμε κάποια κοινά μεταξύ μας, αλλά πέρα από αυτό, η μουσική μας έρχεται πρώτα από μια δική μας ανάγκη».

Αυτό σημαίνει VIC. Αυτοί οι “Χωρικοί της Πόλης των Ιωαννίνων”. Αυτά τα παιδιά ήρθαν για να ταράξουν τα ανιαρά ακούσματα, να ενώσουν πατρίδα και τέχνη και να μιλήσουν για τον άνθρωπο, για τον αγώνα, για τη μέθη για σένα. Να μιλήσουν για σένα και σένα.

Για όλα αυτά και ακόμα παραπάνω, ευχαριστούμε που υπάρχετε.

Ευχαριστούμε που είστε οι VIC.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s